Trans on Screen: Panel Discussion – TransPride 26 July

We presents a panel discussion ‘Trans on Screen’ at TransPride 2020, part of Pride Amsterdam on Sunday the 26th of July, in the OBA in Amsterdam. Broadcast live via Salto TV.

There is a very limited amount of seats available in the audience for our TranScreen community. Send us an email (transcreen@gmail.com) with your name and phone number to reserve a spot. Tickets will be given out on a first come first serve basis.

?? De afgelopen jaren is de representatie van translevens op het scherm, zowel in de bioscoop als op televisie, enorm gestegen. De nieuwe Netflix-documentaire ‘Disclosure’ inventariseert deze representaties van de afgelopen decennia. In deze film bespreken veel transgender professionals uit de filmindustrie hun ervaringen met transgenderrepresentatie.
We vertonen de korte film ‘A Thousand Cuts’, oorspronkelijk een kunstinstallatie van Beck Gilmer-Osborne. Het is een driekanaals videocompilatie van cisgenderacteurs die transgenderrollen spelen in populaire film en televisie. Het werk is bedoeld om transgender filmische tropen en de afwezigheid van transgenders in de reguliere cinema te confronteren en uit te pakken als gevolg van systemisch geweld en transfobie.
Tijdens het discussiepanel hebben we een gesprek over transgenderrepresentatie vanuit een Nederlands perspectief. Welke vertegenwoordigingen zijn in Nederland de afgelopen decennia beschikbaar geweest? We bespreken de invloed van mediarepresentatie op het publieke debat en politieke ontwikkelingen en het belang van transgenderrepresentatie zowel in films en tv als achter de schermen bij mediaproductie.

De film A Thousand Cuts van Beck Gilmer-Osborne kun je hier kijken. (pas op: de beelden kunnen heftig zijn om te bekijken)

?? In de afgelopen jaren heeft de representatie van transgender mensen een vlucht genomen. De nieuwe Netflix documentaire ‘Disclosure’ neemt de tussenstand op en bespreekt de representatie in de afgelopen decennia.
We vertonen de korte film ‘A Thousand Cuts’, een drie-schermige video compilatie van Beck Gilmer-Osborne die fragmenten toont van cisgender mensen die transgender karakters spelen in films en series.
Gedurende het discussie panel gaan we in gesprek over transgender representatie in de Nederlandse context. Welke representaties waren hier te vinden in de afgelopen decennia? We bespreken de invloed van media op het publieke en politieke debat en het belang van transgender representatie zowel voor de camera als daar achter.
Dit panel wordt in het Engels gehouden.

For the Facebook event, click here.

Please follow and like us: